Verfrissende komkommersoep

Bereiding

Snijd 1 bosje lente-ui in ringen en laat ca. 15 minuten samen met 700 ml groentebouillon koken in een pan.

Schil ½ komkommer en verwijder de kern. Leg 8 dunne plakjes opzij.

Voeg de rest van de komkommer met 20 g gehakte peterselie (vers of diepvries), 20 g gehakte bieslook (vers of diepvries), 100 g cottage cheese en 200 ml magere melk toe aan de bouillon.

Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper.

Dek de soep af en laat hem meerdere uren afkoelen in de koeling.

Garneer de soep voor het serveren met 2 plakjes komkommer en wat verse kruiden.

Bestel het Appeltje-eitje receptenboek!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!

Ingrediënten

  • 1 bosje lente-ui    
  • 700 ml groentebouillon
  • 1 halve komkommer    
  • 20 g peterselie, gehakt    
  • 20 g bieslook, gehakt    
  • 100 g cottage cheese    
  • 200 ml magere melk
  • peper       
  • verse kruiden

Koolhydraten 6 g
Vet 2 g
waarvan verzadigd 1 g
Eiwit 6 g
Vezels 1 g
Groenten 50 g
Kcal 64
Zout 2,2 g