Voorjaarssalade met aardbeiendressing

Bereiding

Scheur voor de salade 1 krop lollo bionda en 1 kropsla in stukjes.

Snijd 1 komkommer en 1 bosje radijsjes in stukjes.

Snijd 350 g aardbeien en 2 hardgekookte eieren in vieren.

Snijd 150 g aardbeien in stukjes en zet apart.

Verdeel alle ingrediënten behalve de aardbeiblokjes over 4 borden.

Meng voor de dressing 5 eetlepels azijn met 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel olijfolie, 200 ml groentebouillon en 4 eetlepels abrikozenjam light.

Breng op smaak met peper.

Roer de aardbeistukjes door de dressing en verdeel over de salade.

Bestel het Appeltje-eitje receptenboek!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!

Ingrediënten

  • 1 krop lollo bionda  
  • 1 kropsla    
  • 1 komkommer    
  • 1 bosje radijzen    
  • 500 g aardbeien (350 g in vieren, 150 g in stukjes)    
  • 2 middelgrote eieren    
  • 5 eetlepels azijn
  • 1 eetlepel mosterd    
  • 1 eetlepel olijfolie    
  • 200 ml groentebouillon 
  • 4 eetlepels abrikozenjam, light
  • Peper    

 

Koolhydraten 15,1 g
waarvan suikers 14,4
Vet 6,2 g
waarvan verzadigd vet 1,5 g
Eiwit 7,6 g
Vezels 4,9 g
Groente 300
Kcal 152
Zout 0,87 g