Waldorfsalade

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
45 minuten
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 200 g bleekselderij
  • 2 middelgrote wortels
  • 1 middelgrote appel
  • 1 eetlepel citroensap
  • 4 walnoten, gehakt
  • 40 ml hete groentebouillon
  • 75 g magere yoghurt, naturel
  • 50 g halfvolle slasaus 25% vet
  • 1 eetlepel bieslook, in ringetjes
  • Peper

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
284 kcal
Koolhydraten
22 g
Vet
17 g
- waarvan verzadigd
2 g
Eiwit
6 g
Vezels
8 g
Groente
240 g
Zout
0,9 g

Bereiding

Rasp de bleekselderij en de wortels en snij de appel in fijne repen.

Besprenkel met het citroensap en meng met de gehakte walnoten en de hete groentebouillon.

Meng de magere yoghurt met de slasaus.

Roer er de bieslookringetjes door en breng op smaak met peper en zout.

Meng met de rest van de ingrediënten en laat ca. 30 minuten trekken.

 

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes