Waldorfsalade

Ingrediënten
- 200 g bleekselderij
- 2 middelgrote wortels
- 1 middelgrote appel
- 1 eetlepel citroensap
- 4 walnoten, gehakt
- 40 ml hete groentebouillon
- 75 g magere yoghurt, naturel
- 50 g halfvolle slasaus 25% vet
- 1 eetlepel bieslook, in ringetjes
- Peper
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 284 kcal
- Koolhydraten
- 22 g
- Vet
- 17 g
- - waarvan verzadigd
- 2 g
- Eiwit
- 6 g
- Vezels
- 8 g
- Groente
- 240 g
- Zout
- 0,9 g
Bereiding
Rasp de bleekselderij en de wortels en snij de appel in fijne repen.
Besprenkel met het citroensap en meng met de gehakte walnoten en de hete groentebouillon.
Meng de magere yoghurt met de slasaus.
Roer er de bieslookringetjes door en breng op smaak met peper en zout.
Meng met de rest van de ingrediënten en laat ca. 30 minuten trekken.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
