Zalm met pistache­korst

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
30 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Foto zalm met pistachekorst

Ingrediënten

  • 40 g pistache (ongezouten)
  • 1 citroen
  • 3 theelepels mosterd
  • 2 stuks zalmfilet
  • 300 g knolselderij
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • peper naar smaak
  • 50 g crème fraîche
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 400 g kastanje champignons
  • 4 takjes tijm
  • 1 rode ui

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
537 kcal
Koolhydraten
14,7 g
- waarvan suikers
4,5 g
Vet
34,8 g
- waarvan verzadigd
9,4 g
Eiwit
34,1 g
Vezels
13,9 g
Groente
400 g
Zout
0,75 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Maal de pistachenoten fijn in een hakmolen of snijd fijn. Was de citroen en rasp de gele schil. 

Meng de pistache met de mosterd en citroenrasp. Leg de zalm in een ovenschaal en verdeel het notenmengsel over de bodemkant van de zalm. Bak 10 minuten in de oven.

Schil de knolselderij en snijd in kleine blokjes. Kook 10 minuten totdat het gaar is. Giet af en hak tot een gladde puree met behulp van een staafmixer. Voeg de knoflookpoeder, peper en crème fraiche toe. Breng op smaak met citroensap.

Maak de champignons schoon indien nodig en halveer ze. Ris de blaadjes tijm van de takken. Snijd de rode ui in halve ringen.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de champignons en ui gaar. Voeg de blaadjes tijm toe en kruid met peper.

Serveer de knolselderijpuree met de zalm en de champignons.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes