Zalmbonbon met komkommersalade

Bereiding

Komkommersalade

Maak komkommerparels door met een parelboor 12 rondjes uit de komkommer te boren.

Verwijder de zaadlijsten uit de rest van de komkommer en schaaf het vruchtvlees in dunne slierten op de Chinese mandoline. Meng de komkommerslierten met de wakame.

Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.

Snijd de ijsbergsla ragfijn. Meng dit alles met de komkommer en breng eventueel op smaak met een beetje zout en peper.

Garnituur

Verhit de olie tot 160 ºC.

Maak lotuschipjes door de lotuswortel te schillen. Schaaf vervolgens met de Chinese mandoline in dunne plakken.

Frituur de wortel in circa 3 minuten goudbruin.

Laat uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met een beetje zout.

Zalmbonbons

Snijd de bruine randjes van de gerookte zalm. Leg een plak zalm op een vel plasticfolie. Leg zalm met folie (aan de buitenkant) in een theekopje en vul met de komkommersalade.

Vouw het plasticfolie met zalm dicht, zodat de komkommersalade ‘ingepakt’ wordt. Haal de bonbon uit de theekop en verwijder voorzichtig het plastic.

Meng de olijfolie met de ketjap om dressing te maken.

Serveer de bonbon in het midden van het bord, met de lotuschips en de dressing.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 300 g gerookte zalm
  • 300 g komkommer
  • 125 g chuka wakame
  • 1 theelepel wit sesamzaad
  • 100 g ijsbergsla
  • 150 g lotuswortel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ½ eetlepel ketjap

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 14 g
Vet 22 g
waarvan verzadigd 4 g
Eiwit 18 g
Vezels 3 g
Groente 170 g
Kcal 321
Zout < 0,5 g
per persoon

Ingestuurd door: 24Kitchen

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!