Zalmburgertje

Ingrediënten
- 120 g aardappelen
- 25 ml halfvolle melk
- 1 stukje Romanesko (torentjesbloemkool)
- 1 stronk witlof circa 100 g
- 3 eetlepel olijfolie
- 50 g paneermeel
- 10 g Parmezaanse kaas
- 1 eetlepel peterselie
- 40 g gerookte zalm
- 1 eiwit
- peper, nootmuskaat
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 185 kcal
- Koolhydraten
- 16 g
- - waarvan suikers
- 2,2 g
- Vet
- 9,9 g
- - waarvan verzadigd
- 1,9 g
- Eiwit
- 7,2 g
- Vezels
- 1,8 g
- Groente
- 40 g
- Zout
- 0,63 g
Bereiding
Kook de aardappelen en pureer ze samen met de melk. Kruid met peper en nootmuskaat.
Maak het witlof schoon en snijd het heel fijn. Verwarm 1 eetlepel olie en stoof de witlof hierin afgedekt gaar.
Kook ondertussen de romanesko. Kruid met peper, laat goed uitlekken en afkoelen. Meng het door de puree.
Snipper de gerookte zalm fijn en meng deze eveneens door de puree.
Vorm 4 platte hamburgertjes.
Klop het eiwit los met wat peper.
Meng het paneermeel met de Parmezaanse kaas en de peterselie.
Wentel de hamburgertjes eerst door het eiwit en dan lichtjes door het paneermeelmengsel.
Bak in een pan in de overige olie.
Serveer eventueel met een tomaatje en wat basilicum.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
