Zoete aardappelburger met boerenkool

Bereiding

Stoom of kook de boerenkool gaar.

Laat de boerenkool goed uitlekken, zodat deze zo droog mogelijk is.

Schil en rasp de zoete aardappel en snipper een ui. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de zoete aardappelrasp en gesnipperde uien in 5 tot 10 minuten tot ze zacht worden.

Voeg de kruiden toe, bak deze even kort mee en laat het geheel goed afkoelen.

Kluts de eieren en meng deze met het afgekoelde zoete aardappelmengsel en de boerenkool.

Voeg eventueel wat bloem toe als bindmiddel als je merkt dat de burgers uit elkaar vallen.

Maak ongeveer 10 burgers van het mengsel. Pak een handje van het mengsel, rol er een balletje van en druk de burger voorzichtig wat platter met een spatel.

Bak de burgers in koekenpan in ongeveer 5 minuten goudbruin.

Lekker met een broodje of een extra salade.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • Voor 10 burgers
  • 600 g zoete aardappel
  • 100 g boerenkool
  • 1 ui
  • 2 eieren
  • ½ theelepel kaneelpoeder
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • ¼ theelepel nootmuskaatpoeder
  • zout en peper
  • eventueel: bloem
  • optioneel: 75 g geraspte geitenkaas
  • olijfolie om in te bakken

Koolhydraten 13,9 g
waarvan suikers 3,9 g
Vet 1,2 g
waarvan verzadigd 0,4 g
Eiwit 2,4 g
Vezels 1,8 g
Groente 80 g
Kcal 81
Zout 0,01 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!