Zoete aardappeltoastjes met guacamole

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de zoete aardappel in plakken van 0,5 cm.

Meng de olijfolie met de komijn en smeer hiermee de zoete aardappelplakken in.

Leg de plakken op een met bakpapier bekleed rooster en bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Maak ondertussen de guacamole. Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil. Pel de knoflook en pers deze uit boven een kom.

Doe ook de avocado en limoensap in de kom en prak dit met een vork. Breng eventueel op smaak met wat peper.

Halveer ook de cherrytomaatjes.

Haal de zoete aardappel uit de oven en laat even afkoelen.

Garneer de plakken vlak voor het serveren met een klein beetje guacamole en een cherrytomaat.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Ingrediënten

  • 1 grote zoete aardappel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel komijn
  • ½ avocado
  • 1 teentje knoflook
  • sap van ½ limoen
  • 100 g cherrytomaten

Koolhydraten 3,4 g
waarvan suikers 1,2 g
Vet 3,1 g
waarvan verzadigd 0,4 g
Eiwit 0,4 g
Vezels 0,7 g
Groente 27 g
Kcal 44
Zout 0,02 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.