Zuurkoolsalade

Bereiding

Stoom de kruidenzuurkool 15 minuten.

Snijd de bieten in dunne reepjes en roer door de balsamicoazijn.

Snijd de plakjes geitenkaas in vieren.

Draai de geitenkaas in kleine bolletjes van ongeveer 1 cm.

Rooster de kummel in een droge pan voor 2 minuten.

Rol de geitenkaasbolletjes door de platte peterselie en geroosterde kummel.

Halveer de Taggiasche olijven.

Plaats de kruidenzuurkool in een schaal met daaroverheen rode biet en de geitenkaasbolletjes.

Garneer de olijven over de salade.  

Tip: om de smaak wat te verzachten en het zoutgehalte te verlagen kun je de zuurkool afspoelen met water.

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!

Ingrediënten

  • 500 g gekruide zuurkool
  • 150 g geitenkaas zonder korst
  • 150 g gekookte bieten
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 20 g taggiasche olijven
  • 2 eetlepels platte peterselie fijngehakt
  • 1 eetlepel kummel

Koolhydraten 3,3 g
waarvan suikers 2,2 g
Vet 7,5 g
waarvan verzadigd 4,2 g
Eiwit 7,5 g
Vezels 6,2 g
Groente 185 g
Kcal 123
Zout 2,3 g

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!