Online collecteren is heel veilig, makkelijk en snel. Zodra je een collectebus hebt aangemaakt op diabetescollecte.nl kun je starten met online collecteren.

Online collecteren in 4 stappen

  • Stap 1: Klik op je persoonlijke pagina.
  • Stap 2: Klik bijvoorbeeld op de button collecteren via WhatsApp. Je ziet je een standaard WhatsAppbericht.
  • Stap 3: Pas eventueel je bericht aan. Het is wel belangrijk dat de link naar je persoonlijke online collectebus in ieder geval in je bericht blijft staan. 
  • Stap 4: Selecteer in je WhatsApp aan welke mensen je dit bericht wil versturen, bijvoorbeeld je familie, vrienden, collega’s. Je kunt het bericht ook delen in WhatsApp-groepen, zo bereik je meerdere mensen in een keer.

Dit ziet de donateur

De donateur krijgt je bericht met daarin de link naar jouw online collectebus. Op de pagina van jouw collectebus staat nog iets meer informatie over de collecte en een link om te doneren. De donateur komt dan in de iDEAL-betaalomgeving, waar 5 euro is ingevuld. Dit bedrag is aan te passen naar elk gewenst bedrag. Na de donatie wordt in een nieuw scherm getoond of de gift is gelukt.

Je persoonlijke opbrengstenpagina

Op je persoonlijke opbrengstenpagina kun je zien hoeveel je hebt opgehaald. Het kan zijn dat je even moet wachten voordat je een gift ziet verschijnen, het duurt soms even voor een donatie is verwerkt. Je kunt via je persoonlijke pagina altijd opnieuw via WhatsApp, e-mail of Facebook de link delen naar jouw online collectebus. Gedurende de collecte krijg je van ons nog een tussenstand door, en na afloop natuurlijk wat je hebt opgehaald.

Bekijk ook de veelgestelde vragen over de online collecte

Collecteer online

Maak een online collectebus aan en vraag je omgeving om een gift te doen in jouw online collectebus

Maak een online collectebus aan en vraag je omgeving om een gift te doen in jouw online collectebus