Informatie voor wijkhoofd­en

Als wijkhoofd heb je zowel contact met de organisator als de collectanten in jouw wijk. De organisator stemt met jou af hoeveel materialen je als wijkhoofd nodig hebt en bestelt de materialen zodat jij deze op tijd in huis hebt. En jij neemt contact op met collectanten en legt alles uit over collecteren. Hier lees je alles wat je moet weten als wijkhoofd.

Onderstaand alle stappen voor jou als wijkhoofd op een rij

Vraag aan collectanten die voorgaande jaren hebben gelopen of ze dit jaar ook weer meedoen. De gegevens van de collectanten staan in Collecteweb of ontvang je van de organisator. 

Natuurlijk kun je ook vrienden, familie of kennissen vragen om mee te lopen. Wil je zelf collectanten werven? Bekijk de tips

Aan de organisator geef je door voor hoeveel collectanten je materiaal nodig hebt. Je ontvangt de bestelde materialen via de organisator. De materialen worden vanaf half september verstuurd.

Neem contact op met collectanten om af te spreken waar en wanneer de collectebus opgehaald kan worden, of wanneer je deze langsbrengt. En bespreek met de collectanten welke straten ze gaan lopen.

  • Besticker de collectebussen en verzegel ze.
  • Vul de legitimatiebewijzen en telbriefjes in. Tip: als de collectanten bekend zijn in Collecteweb, kun jij of de organisator dit als stickers uitdraaien zodat je niet hoeft te schrijven. De iDEAL QR-code is gepersonaliseerd zodat de opbrengst hiervan ook bij de bus en de collecteplaats wordt opgeteld.
  • Vul de uitgiftelijst van de collectebussen in.

Na afloop verzamel je de collectebussen en overhandig je deze aan de organisator. Maak afspraken over het tellen van de opbrengst. Of je telt samen met de collectant, of de organisator doet dit zelf. Je levert de telbriefjes en het opgehaalde geld in bij de organisator en dan zit de collecteweek er alweer op!

Een andere vraag over de collecte?

Neem dan gerust contact op met het Collecteteam via e-mail collecte@diabetesfonds.nl, bel (033) 462 20 55 of stel je vraag met WhatsApp.

Neem dan gerust contact op met het Collecteteam via e-mail collecte@diabetesfonds.nl, bel (033) 462 20 55 of stel je vraag met WhatsApp.