15 JUN. 2020

 Etelka Ubbens wordt per 15 juli a.s. de nieuwe algemeen directeur van het Diabetes Fonds. Zij volgt hiermee Hanneke Dessing op die ruim 8 jaar deze functie bekleedde.

Etelka is haar hele carrière werkzaam geweest voor Philips in veel verschillende marketing- en managementfuncties, o.a. op het gebied van persoonlijke gezondheid en digitale transformatie. Ze heeft een aantal wereldwijde businesses geleid en veel ervaring met innovatie, strategie en partnerships. Daarnaast vervulde Etelka diverse bestuursfuncties. Haar laatste functie was Global Head of Philips Direct Online en Senior Vice President. Zij heeft in 2019 haar loopbaan bij Philips beëindigd en is zich gaan oriënteren op andere mogelijkheden. Toen het Diabetes Fonds vervolgens op haar pad kwam was ze meteen enthousiast: "Ik ben blij om leiding te mogen geven aan het Diabetes Fonds. In Nederland hebben 1,2 miljoen mensen diabetes, een enorm aantal en nog steeds groeiend. Ik wil mij graag met volle overtuiging inzetten voor het voorkomen en genezen van deze ziekte, die veel gevolgen heeft voor de mensen die er aan lijden en hun omgeving. Het Diabetes Fonds heeft al veel bereikt met wetenschappelijk onderzoek en voorlichting, in nauwe samenwerking met andere partijen. Ik kijk ernaar uit om hier verder aan bij te dragen".

Vertrouwen in de toekomst

Het Diabetes Fonds is blij met de komst van Etelka Ubbens en verwacht dat zij met haar brede achtergrond en ervaring de ingezette lijn voortzet en tevens in staat is nieuwe impulsen te geven aan het fonds en daarmee oplossingen voor mensen met diabetes dichterbij brengt. Marc van Gelder, voorzitter van de Raad van Toezicht: "Ik ben heel blij met de komst van Etelka. Samen met mij heeft de gehele Raad van Toezicht er alle vertrouwen in dat we met Etelka in deze toch lastige tijd de ingezette groei kunnen vasthouden,  zodat we als maatschappelijke organisatie nog meer kunnen betekenen voor alle mensen met diabetes".

Woord van dank

Speciale woorden heeft Van Gelder voor de scheidende directeur Hanneke Dessing, die in totaal 15 jaar voor het fonds werkzaam is geweest: "Los van het feit dat het heel prettig samenwerken was met Hanneke, heeft zij een professionele organisatie neergezet; een organisatie gericht op groei en samenwerking in het veld. Tevens heeft zij het fonds een duidelijk gezicht gegeven op het gebied van preventie en heeft zij, naast diverse bestuurlijke functies, aan de wieg gestaan van initiatieven zoals het Huis voor de Gezondheid. Wij zijn Hanneke veel dank verschuldigd en wensen haar veel geluk en succes toe".

Meer informatie?

Neem direct contact op met Priscilla Zandbergen,
p.zandbergen@diabetesfonds.nl
(033) 303 2070

Neem direct contact op met Priscilla Zandbergen,
p.zandbergen@diabetesfonds.nl
(033) 303 2070