Sybrand Niessen en Martine van Os in Tijd voor MAX uitzending

Het tv-programma Tijd voor MAX stond op maandag 8 november in het teken van diabetes. We hebben veel mooie reacties gekregen. Iedere week krijgen meer dan 1000 mensen in Nederland de diagnose diabetes. En de verwachting is dat dit aantal fors zal stijgen. 

Kijk de uitzending terug


Te gast zijn onder anderen Tweede Kamerlid Eva van Esch en Floris Verbeij. Zij vertellen over de impact van diabetes op hun leven. Ook Prof. dr. Max Nieuwdorp is aanwezig. Hij onderzoekt een onverwachte en veelbelovende aanpak om diabetes af te remmen en ernstige complicaties te voorkomen.

Prof. dr. Max Nieuwdorp

Grote schommelingen van de bloedsuikerwaarde zijn vaak de oorzaak van ernstig leed. Prof. dr. Max Nieuwdorp van het Amsterdam UMC wil door het overbrengen van gezonde bacteriën in de darmen van mensen met diabetes, hen een stabielere bloedsuikerspiegel geven en daarmee complicaties voorkomen. 'Ik ben hier heel erg optimistisch over. Ook omdat ik ervan overtuigd ben dat het onderzoek gaat helpen om de oorzaak van diabetes type 1 beter te begrijpen. Het zal bijdragen aan het oplossen van de puzzel.' aldus Nieuwdorp.

Kim (36) leeft al 29 jaar met de gevolgen van diabetes type 1. De ziekte zorgt bij haar voor ernstige complicaties, waardoor ze haar baan als politieagent moest opgeven en haar wereld steeds kleiner wordt. Diabetes heeft Kim letterlijk haar vrijheid ontnomen.

Xavi (2) krijgt de diagnose diabetes type 1 als hij 11 maanden oud is. Zijn moeder doet er alles aan om zijn bloedwaardes onder controle te houden. Dit betekent een enorme verantwoordelijkheid als ouder. Niets is meer vanzelfsprekend en haar angst voor complicaties is groot.

Word donateur

Steun baanbrekend onderzoek en zorg voor een toekomst vrij van complicaties.

25 15 10

Steun baanbrekend onderzoek en zorg voor een toekomst vrij van complicaties.

25 15 10

Foto: Janita Sassen / MAX