Symbool voor het beste diabetesidee, een tekening 7 lampjes met 1 oplichtende,

Heb jij een goed idee om het leven met diabetes makkelijker te maken? En wil jij dit idee zélf realiseren? Doe dan mee met Het Beste Diabetesidee 2023!

Vaak bedenken mensen zelf handige en leuke oplossingen voor hun problemen. Het Diabetes Fonds wil dat deze ideeën werkelijkheid worden. Daarom investeren we in de beste ideeën die direct voordeel opleveren voor mensen met diabetes. Dus, loop jij rond met een goed idee? En wil jij dit idee zélf realiseren? Dan is Het Beste Diabetesidee iets voor jou! Doe mee, zodat jouw idee werkelijkheid wordt. En je maakt kans op maximaal € 50.000. De winnende ideeën maken ook aanspraak op de Publieksprijs van Het Beste Diabetesidee, ter waarde van maximaal € 10.000.

Wat voor ideeën zijn geschikt?

Het Beste Diabetesidee is bedoeld om de gezondheid of kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren. Een idee dat daaraan bijdraagt kan van alles zijn. Denk aan een evenement, documentaire, training of app. Benieuwd naar de vorige winnende ideeën? Bekijk de video hieronder!

Wie kan er meedoen?

Iedereen met een haalbaar idee of praktische oplossing kan meedoen. Dus heb jij een goed idee en wil jij er zelf voor zorgen dat dit idee werkelijkheid wordt? Doe mee!

Jouw idee insturen

Zo stuur je jouw beste idee in:

Hoe gaat het verder?

De jury bestudeert en beoordeelt alle ideeën. Als het nodig is, stelt de jury aanvullende vragen. Daarna brengt de jury advies uit aan de Raad van Bestuur van het Diabetes Fonds, die het definitieve besluit neemt. Begin juli word je daarover geïnformeerd. Alle winnende ideeën maken ook kans op de Publieksprijs van Het Beste Diabetesidee.

De prijsuitreiking van het Beste Diabetesidee (of -ideeën) van 2023 is waarschijnlijk in september. Daarna volgt de verkiezing voor de publieksprijs.

Eerdere winnaars van het Beste Diabetesidee

Door de jaren heen zijn er verschillende ideeën verkozen tot Beste Diabetesidee. Laat je inspireren voor jouw inzending:

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Met een klein bedrag per maand steun je oplossingen.

Met een klein bedrag per maand steun je oplossingen.