Man volgt webinar op zijn laptop en maakt aantekeningen

De DiabetesSchool van Diabetesvereniging Nederland (DVN) geeft trainingen over het leven met diabetes. Ook organiseert DVN in verschillende regio’s 'diabetes cafés' om mensen met diabetes samen te brengen, zodat zij ervaringen en kennis met elkaar kunnen uitwisselen. In dit project biedt DVN trainingen en cursussen ook online aan.

Vanwege de coronamaatregelen konden de bijeenkomsten van de DiabetesSchool niet meer fysiek doorgaan. Dat was vervelend, omdat mensen met diabetes hierdoor nog meer aangewezen waren op het zelf managen van hun diabetes. Daarom heeft DVN in dit project het cursusmateriaal en de bijeenkomsten online aangeboden. Zo konden mensen met diabetes, maar ook zorgverleners, alsnog de cursussen en 'diabetes cafés' volgen.

Webinars en online 'diabetes cafés'

DVN maakte de cursussen en trainingen geschikt voor een online omgeving en bood ze vervolgens aan in de vorm van webinars. Dit was succesvol, want het aantal deelnemers nam toe bij iedere webinar. Ook zijn tijdens de webinars en cursussen nieuwe onderlinge contacten gelegd tussen de deelnemers.

Verder zijn een paar online diabetes cafés georganiseerd. Onderwerpen die hierbij aan bod kwamen: mindfulness, coronadepressie, voeding, beweging, belangenbehartiging op centraal niveau en hypo's.

Toekomst

De online 'diabetes cafés' worden door de deelnemers zeer gewaardeerd. DVN blijft in de toekomst het cursusaanbod online aanbieden en meer cursusmodules omzetten naar online trainingen.

Op dvn.nl vind je meer informatie over de (online) cursussen van de DiabetesSchool.

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Maak meer onderzoek mogelijk.

Maak meer onderzoek mogelijk.

Foto: fizkes / Shutterstock.com