Sanne en Anne kregen beiden de diagnose diabetes type 1 toen ze tiener waren. Van het ziekenhuis kregen zij informatiematerialen voor jonge kinderen óf juist voor volwassenen. Dat kan anders. In hun gratis magazine delen ze informatie en verhalen met pas gediagnostiseerde jongvolwassenen.

Diabetes is niet gemaakt voor jongvolwassenen. Als je onder de 18 bent start je meestal op de kinderpoli en ga je naar huis met de kinderstartersdoos: kleurplaten en foldertjes met uitleg voor kinderen. En als je 18, 24 of 31 bent? Dan kom je op de interne geneeskunde. Een afdeling waar je tussen de 65+'ers in de wachtkamer zit, en waar je met een normale startersdoos naar huis gaat, inclusief folders over complicaties en instructies voor het inspecteren van voeten op wondjes.

Diagnosemagazine

De info is niet afgestemd op jongvolwassenen, terwijl type 1 juist ook heel vaak tussen de 16 en 35 gediagnosticeerd wordt. Sanne en Anne van de Stichting ééndiabetes gaan nu een magazine maken voor jongeren en jongvolwassenen. Om ze te inspireren, te laten zien dat ze niet alleen zijn, een hart onder de riem te steken en praktische handvatten aan te bieden.

Verhalen en praktische info

Er komen columns en verhalen in over de combinatie van type 1 diabetes en reizen, werken, studeren, alcohol, voeding, relaties etc. Daarnaast zullen er enkele informatieve stukken in komen, bijvoorbeeld over wat is diabetes, een verklarende woordenlijst en over nuttige organisaties. Eigenlijk alles wat je moet weten over het dagelijks leven met type 1 diabetes. Met één grote overkoepelende boodschap: waar je doorheen gaat is hartstikke klote, maar het wordt beter en het leven kan weer hartstikke leuk worden. > Lees meer op diabetestype1.nl

Het Beste Diabetesidee

Het diagnosemagazine is verkozen tot het Beste Diabetesidee 2019. Met de middelen die aan de prijs zijn verbonden kan de Stichting ééndiabetes het magazine maken en verspreiden onder ziekenhuizen, zodat de diabetesverpleegkundige of internist deze bij een nieuwe diagnose gratis kan verstrekken.

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Maak meer onderzoek mogelijk.

Maak meer onderzoek mogelijk.