Veel jongeren met diabetes type 1 hebben hier tijdens hun puberteit moeite mee en zoeken steun bij hun vrienden. Maar hoe leg je iemand uit hoe het is om diabetes te hebben? Speciaal hiervoor is een spannende online escaperoom gemaakt. Hier kan iedereen ervaren hoe het is om diabetes type 1 te hebben.

Bespreekbaar maken

De online escaperoom 'Hyper Control' kan worden ingezet om vrienden en familie uit te leggen hoe het is om diabetes te hebben. Maar de escaperoom kan ook door een school worden ingezet om de diabetes van een klasgenoot bespreekbaar te maken in de groep en zo pestgedrag te voorkomen. Dankzij de escaperoom kan het zelfs cool worden om over diabetes te praten. 

Het Beste Diabetesidee 2021

De serious escaperoom is verkozen tot het Beste Diabetesidee 2021. Met het geld van de prijs hebben escaperoom expert Tim Micklinghoff van Raccoon serious games, samen met kinderarts Richard Schol van het Albert Schweitzer ziekenhuis en verpleegkundig specialist Liesbeth Spoelstra van het Reinier de Graaf ziekenhuis de kamer ontwikkeld. Dat deden ze samen met mensen met diabetes en zorgverleners. Zowel Tim als Richard hebben zelf diabetes en zijn dus ervaringsdeskundigen. 

De online escaperoom 'Hyper Control' spelen?

Speel het spel nu gratis met klasgenoten, familie of vrienden op hypercontrol.nl.

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Maak meer onderzoek mogelijk voor een beter leven met diabetes.

Maak meer onderzoek mogelijk voor een beter leven met diabetes.