Foto: Even bijpraten bijeenkomst

Onder het motto ‘even bijpraten’ ben je van harte welkom op de bijzondere bijeenkomsten over de laatste stand van zaken in het onderzoek, op woensdag 8 november in Eindhoven.

Dit kun je verwachten

Twee vooraanstaande wetenschappers vertellen je over hun onderzoek naar betere behandelingen en genezing van diabetes type 1. Ook word je in vogelvlucht bijgepraat over de missie van het Diabetes Fonds en het onderzoek naar diabetes.
Na de presentaties biedt een informele borrel je ruimschoots gelegenheid om met onderzoekers, aanwezigen en medewerkers van het Diabetes Fonds van gedachten te wisselen. Stel vooral vragen!

Programma

  • 18.00 - 18.30 uur Inloop met broodjes en soep
  • 18.30 - 20.15 uur Wetenschappers over diabetes type 1 onderzoek: 
    Dr. Giesje Nefs, psycholoog bij Diabeter en onderzoeker (Universiteit van Tilburg). Zij praat je bij over haar onderzoek naar de emotionele aspecten van diabetes type 1 bij kinderen en jongeren.
    Dr. Henk-Jan Aanstoot is kinderarts-diabetoloog en mede-oprichter van Diabeter. Hij onderzoekt waarom diabetes type 1 bij sommige mensen minder problemen geeft dan bij anderen. Dit levert belangrijke kennis op om de juiste behandeling te kunnen aanbieden.
    Rens Vandeberg, Hoofd Kennis & Innovatie (Diabetes Fonds) geeft een kort overzicht van actueel onderzoek naar betere behandelingen en genezing van diabetes type 1 en type 2 en complicaties.
  • 20.15 - 21.30 uur Borrel

Waar en wanneer?

De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 8 november in het Auditorium van de Technische Universiteit in Eindhoven. De locatie is zowel met het OV als met de auto goed bereikbaar.
Na inschrijving, die geheel kosteloos is, ontvang je ongeveer een week van tevoren meer informatie over de bijeenkomst en een routebeschrijving. Schrijf je hier snel in. Het aantal plaatsen is namelijk beperkt.

Wil je een berichtje krijgen wanneer de inschrijving voor de volgende bijeenkomst start? Stuur dan een e-mail naar event@diabetesfonds.nl of meld je aan voor de nieuwsbrief e-dialoog

NB: Voorafgaand aan de ‘Even Bijpraten’ bijeenkomst over onderzoek, start om 17.00 uur een informatiebijeenkomst over nalaten aan het Diabetes Fonds. Wil je die bijwonen? Neem contact op met Carla Beemer via (033) 303 20 85 of c.beemer@diabetesfonds.nl.