Het Diabetes Fonds en Ekomenu slaan de handen ineen. Wij hebben een gezamenlijke doelstelling namelijk diabetes voorkomen en genezen. Het belang van een gezonde leefstijl krijgt immers steeds meer aandacht nu er toenemend bewijs is voor een verband tussen voeding en diabetes type 2.

Voor mensen met diabetes is goede voeding extra belangrijk. Het speelt een belangrijke rol bij het ontstaan en behandelen van diabetes type 2. Het is belangrijk bij het reguleren van de bloedglucosewaarden bij zowel diabetes type 1 als type 2 om complicaties te voorkomen.

Voel Je Lekker Energiek Programma

Met het Voel Je Lekker Energiek Programma helpen het Diabetes Fonds en Ekomenu deelnemers om in 28 dagen een gezonde routine aan te leren. Na inschrijving ontvangen deelnemers de hele maand februari gezonde recepten, handige weekschema’s, workshops, persoonlijke begeleiding van diëtisten en meer. Kortom: alle handvatten om gezonder te eten, meer te bewegen en voldoende te ontspannen. Zo maken we een gezonde leefstijl leuk én makkelijk.

Meer over Voel Je Lekker Energiek 

Naast het stimuleren van een gezonde leefstijl met dit Voel Je Lekker Programma, financiert Ekomenu onderzoek naar de genezing van diabetes door per verkocht menu een donatie te doen aan het Diabetes Fonds.

Weekmenu’s

Al eerder heeft het Diabetes Fonds in samenwerking met Ekomenu het diabetes menu en het koolhydraatarme menu samengesteld. Deze weekmenu’s en recepten voldoen aan de criteria van het Diabetes Fonds. Het doel is om mensen lekker en gezond te laten eten met verse, 100% biologische ingrediënten.

Over Ekomenu

  • Lekker, makkelijk, vers en gezond 100% biologisch met verse ingrediënten.
  • Gepersonaliseerde maaltijdboxen met verantwoorde recepten en pure, biologische ingrediënten op maat.
  • De ingrediënten van de producten komen direct van de producent, zonder tussenschakels.
  • Zo steunt Ekomenu lokale biologische boeren en blijven de maaltijdboxen betaalbaar.
  • Voor hetzelfde geld eet je gezond 100% biologisch en ga je voedselverspilling tegen.

 

Geïnteresseerd in een partnership?

Neem contact op met Barbara Féres via partnerschappen@diabetesfonds.nl of bel (033) 303 2087.

Neem contact op met Barbara Féres via partnerschappen@diabetesfonds.nl of bel (033) 303 2087.