20 SEP. 2019

Ongeveer een kwart van de mensen met diabetes krijgt te maken met voetproblemen. Goede schoenen zijn erg belangrijk bij het voorkomen van beginnende voetproblemen, maar vaak ook erg duur. Daarom presenteren het Diabetes Fonds en RondOm Podotherapeuten een betaalbare schoenencollectie voor mensen met diabetes, genaamd De Diabetesschoen.

Goede schoenen zijn erg belangrijk bij het voorkomen van voetproblemen bij diabetes, maar zijn vaak ook erg duur. Een reguliere therapeutische schoen kost al gauw honderden euro’s. De Diabetesschoen heeft een verkoopprijs van rond de € 100, met behoud van de kwaliteit. Zo zijn goede schoenen voor iedereen met diabetes betaalbaar. De schoenencollectie bestaat uit zowel mannen- als vrouwenschoenen voor binnen en buiten. 

Kwaliteit

De Diabetesschoen zit comfortabel en voorkomt kans op irritaties en drukpunten. De schoenen voldoen aan de volgende kwaliteitseisen:

  • Stevig hielstuk, om de stabiliteit te verbeteren
  • Afwerking van de binnenkant zonder naden, om irritaties te voorkomen
  • Hoge sluiting, om steentjes in de schoen te voorkomen
  • Antibacteriële voering, om infecties te voorkomen
  • Uitneembaar voetbed, om ruimte voor steunzolen te bieden
  • Voldoende ruimte bij de tenen, voor een comfortabele pasvorm

Maatschappelijke bijdrage

Het Diabetes Fonds en RondOm Podotherapeuten namen kwamen samen tot het plan voor een betaalbare schoenenlijn voor mensen met diabetes. De Diabetesschoen heeft geen winstoogmerk. Goede schoenen mogelijk maken voor iedereen is voor beide partijen de reden geweest om de schoenencollectie op de markt te brengen.

Van ieder verkocht paar van De Diabetesschoen gaat vijf euro naar het Diabetes Fonds. Het Diabetes Fonds besteedt dit aan onderzoek naar de genezing, voorkoming en betere behandelingen van diabetes en diabetescomplicaties.

Bestel jouw Diabetesschoen

Meer informatie over De Diabetesschoen en verkooppunten is te vinden op www.dediabetesschoen.nl. Ook zijn de schoenen direct te bestellen via www.voluitlevenmetdiabetes.nl van Diabetesvereniging Nederland.