7 APR. 2020
Diagnose­magazine voor jonge mensen met diabetes

Vorig jaar wonnen Sanne en Anne een prijs in het kader van Het Beste Diabetesidee, een initiatief van het Diabetes Fonds. Daarmee maakten zij een speciaal magazine voor jongvolwassenen die de diagnose diabetes type 1 krijgen. Het is nu af!

De plannen voor dit magazine lagen al een tijdje op de plank bij Anne en Sanne van Stichting ééndiabetes, en na het winnen van Het Beste Diabetesidee gingen zij vol aan de slag met het magazine. Inmiddels is het magazine klaar en gedrukt.

Eerst online te lezen

Het is de bedoeling dat de magazines straks beschikbaar zijn in de ziekenhuizen, speciaal voor jongvolwassenen die de diagnose krijgen. OneMed regelt de distributie, maar door het coronavirus gebeurt dat enkele maanden later dan gepland. Het magazine is nu wel online te bekijken, voor iedereen die dat wil.

Het magazine is overigens niet te koop; de papieren exemplaren zijn gereserveerd voor net gediagnosticeerde jongvolwassenen.

Pagina op de website van ééndiabetes

Het magazine is zo tijdloos mogelijk gemaakt. Er staan daarom geen specifieke pompen of evenementen in. Om toch in te kunnen spelen op ontwikkelingen heeft Stichting ééndiabetes een aparte webpagina die het magazine ondersteunt met linkjes en actuele tips.

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Maak meer onderzoek mogelijk voor een beter leven met diabetes.

Maak meer onderzoek mogelijk voor een beter leven met diabetes.