2 DEC. 2013

Sinds deze week te koop: Het Groot Diabetesboek (512 pag) voor kinderen, jongeren en hun ouders. Het boek is geschreven door Ineke Bosch, werkzaam binnen het kinderdiabetesteam van DeKinderkliniek in Almere. Een deel van de opbrengst gaat naar het Diabetes Fonds voor wetenschappelijk onderzoek naar diabetes type 1.

In Het Groot Diabetesboek is alles over diabetes type 1 én 2 te lezen. Hoe combineer je diabetes met sport, alcohol, seksualiteit en zwangerschap? En hoe ga je om met praktische zaken, zoals een rijbewijs aanvragen of het afsluiten van een hypotheek?

Inspirerende bijdragen

Naast jongeren én ouders komen ook vijftien professionals en bekende Nederlanders die diabetes hebben aan het woord. Zanger Gordon, oud-topsporter Bas van de Goor, actrice Izaira Kersten en Charlotte Hoogakker (regisseur bij het Klokhuis) vertellen hoe zij diabetes geïntegreerd hebben in hun leven. Prof Bart Roep schreef de inleiding en minister Edith Schippers leverde een bemoedigende bijdrage.

Begrip voor diabetes

Ineke Bosch: ‘Er zijn maar weinig mensen die werkelijk beseffen wat diabetes inhoudt. Zelfs voor naaste familie is het vaak lastig om te begrijpen hoeveel impact de ziekte op je leven heeft. Het grootste doel van het boek: herkenning én erkenning voor diabetes. Want door meer kennis komt er aandacht en begrip. En daarmee ook meer geld voor onderzoek om zo tot genezing van diabetes te kunnen komen. Daarom gaat een deel van de opbrengst van het boek naar het Diabetes Fonds. ”

Het Groot Diabetesboek is voor €42 euro (incl verzendkosten) te koop bij o.a. bol.com  Het Diabetes Fonds mag twee exemplaren weggeven, zie www.facebook.com/diabetesfonds, de winactie loopt t/m 5 december 2013

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Maak meer onderzoek mogelijk.

Maak meer onderzoek mogelijk.

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Maak meer onderzoek mogelijk.

Maak meer onderzoek mogelijk.