9 NOV. 2022

JDRF geeft ruim 1 miljoen euro voor een groot internationaal onderzoek naar verdere ontwikkeling van MyDiaMate, een zelfhulp-app voor mentale gezondheid bij diabetes type 1. In 2016 werd MyDiaMate gekozen als Beste Diabetesidee door het Diabetes Fonds.

Het onderzoek begon op 1 november en wordt geleid door Frank Snoek, samen met dr. Maartje de Wit en prof. dr. Frans Pouwer van de afdeling Medische Psychologie in het Amsterdam UMC. Ze werken samen met wetenschappers uit Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Spanje.

Van veelbelovend idee naar internationaal onderzoek

Toen MyDiaMate in 2016 gekozen werd als Beste Diabetesidee door het Diabetes Fonds, kreeg het team van Frank Snoek 50.000 euro om de app te ontwikkelen. Nu mogen ze daarmee verder en testen ze de app op effectiviteit.

Het is ontzettend mooi om te zien hoe dit project nu groot een internationaal vervolg krijgt. Het laat ook zien hoe belangrijk het is dat het Diabetes Fonds veelbelovende ideeën herkent en helpt realiseren.

Over de app

MyDiaMate is een zelfhulp-app voor volwassenen met diabetes type 1. Het helpt de mentale gezondheid te versterken. De afgelopen 18 maanden was de app gratis te gebruiken, dankzij steun van JDRF. Door het nieuwe onderzoek is de app vanaf 1 december niet meer beschikbaar.

Lees meer over de app MyDiaMate