5 MRT. 2018
Unieke samenwerking om diabetes type 2 te stoppen

Overheidsinstelling ZonMw en het Diabetes Fonds bundelen de krachten. Een gezamenlijke programma moet vernieuwende ideeën opleveren om diabetes type 2 te stoppen.

Ruim 1,1 miljoen Nederlanders hebben diabetes type 2 en dit zal de komende jaren alleen maar toenemen. De gevolgen van deze aandoening zijn groot, mede door het risico op ingrijpende complicaties.
Onderzoek heeft al veel kennis opgeleverd over de achterliggende mechanismen, maar er is nog geen oplossing om diabetes type 2 te stoppen.

Diabetes II Doorbraakprogramma

ZonMw en het Diabetes Fonds gaan hun expertise combineren en zetten een programma uit om onderzoek te financieren. Daarmee kan een volgende stap gezet worden om diabetes type 2 terug te dringen.
Het Diabetes II Doorbraakprogramma biedt onderzoekers de mogelijkheid om nieuwe ideeën voor oplossingen voor diabetes type 2 in korte tijd te bewijzen. Om ze daarna uitgebreid te kunnen onderzoeken. Centraal staat hierbij: wat gaat hét verschil maken bij het voorkomen en stoppen van diabetes type 2?

Grote stappen zetten

Hanneke Dessing, directeur van het Diabetes Fonds: ‘Ik ben trots op deze samenwerking van twee organisaties die zich intensief inzetten om met onderzoek voortgang te boeken in de behandeling en genezing van diabetes. Met dit geld kunnen we echte stappen maken richting oplossingen voor diabetes type 2.’

Henk Smid, directeur van ZonMw: ‘Het Diabetes Fonds en ZonMw geven met hun samenwerking een belangrijk signaal aan het veld af, namelijk dat zij samen het grensverleggend onderzoek naar diabetes type 2 een impuls willen geven.’

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Maak meer onderzoek mogelijk.

Maak meer onderzoek mogelijk.