minder suiker op het werk

Een groot deel van onze tijd brengen we door op de werkplek. Waarom zou je daar dan ook niet letten op een gezonde leefstijl? Je eet op een gemiddelde werkdag ongemerkt al snel veel suiker.

Het advies is om zo min mogelijk toegevoegde suikers te eten en drinken, toch consumeren volwassen Nederlanders gemiddeld 99 suikerklontjes aan toegevoegde suikers per week! En dat terwijl deze suikers voornamelijk zitten in producten die we helemaal niet nodig hebben voor onze gezondheid. Hierdoor ontstaat een grotere kans op overgewicht en daarmee meer risico op diabetes type 2.

Leestip: Hoeveel suiker mag ik per dag?

Verleiding alom

De verleiding begint vaak al tijdens je reis naar het werk. Op veel plekken word je verleid met zoete dingen: bij het tankstation, de kiosk op het perron. Op kantoor aangekomen zijn er koekjes bij de koffie, traktaties van collega’s, een toetje in de kantine, de lonkende snoeppot op de afdeling en de 4-uur dip die het verlangen naar suiker nog eens vergroot.

Leestip: Is suiker slecht voor je?

Samen minder zoet

Het is best lastig als je de enige bent die er op wil letten om minder suiker te gebruiken. Betrek daarom actief je collega’s. Wedden dat ze er wel oren naar hebben? Samen kun je de verleiding weerstaan door voor lekkere en gezonde alternatieven te kiezen. Denk aan:

  • Makkelijke éénhaps-traktaties in plaats van een hele taart in de keuken
  • Veel mensen in dezelfde periode jarig? Trakteer gezamenlijk op iets lekkers
  • Altijd een vers gevulde fruitmand in het zicht en geen volle snoeppot meer bij de printer
  • Een handje ongebrande noten in plaats van een kant en klaar soepje bij de middagdip

Inspiratie op Instagram

Iedere week handige minder-suiker-tips, inspiratie en heerlijke healthy recepten.

Iedere week handige minder-suiker-tips, inspiratie en heerlijke healthy recepten.