Aardappelrisotto

Bereiding

Was en schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes.

Snijd de ui en prei in nog kleinere stukjes en bak ze zacht op een laag vuur in wat olijfolie, tot ze glazig zijn maar niet bruin.

Voeg knoflookteentjes en aardappelstukjes toe (de knoflook op het laatst weer eruit halen).

Blus af met een flinke scheut witte wijn (of als alternatief: witte balsamico-azijn).

Voeg flinke scheut bouillon toe en laat het ongeveer 20 minuten sudderen. Als het te droog dreigt te worden, voeg een beetje bouillon toe.

Garneer met gebakken verse champignons en een klein handje oude kaas.

* Dit recept is glutenvrij als je glutenvrije bouillon gebruikt. Kijk op de verpakking.

Foto's: Saskia Berdenis van Berlekom en Diabetes Fonds

Zie voor de andere recepten van chef-kok Chris Naylor: 

> Recept saus van kropsla
> Recept zonnevis met wortelbouillon 

Ingrediënten

  • 400 g aardappelen, vastkokend
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 3 knoflookteentjes, licht geplet
  • 100 ml witte wijn
  • 200 ml groentebouillon*
  • olijfolie
  • voor garnering:
  • 200 g champignons
  • 100 g geraspte oude kaas (48+)

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 21,1 g
waarvan suikers 2,7 g
Vet 13,6 g
waarvan verzadigd 6,8 g
Eiwit 10,2 g
Vezels 4,1 g
Groenten 100 g
Kcal 275
Zout 1,44 g

Ingestuurd door: Chef-kok Chris Naylor van Restaurant Vermeer