Zonnevis met wortelbouillon

Bereiding

Vis:

Was en fileer de vis.

Leg de visfilet op een vel bakpapier, met tijm, zout, peper en schijfjes venkel en citroen. Giet een klein scheutje olijfolie en scheutje witte wijn erover.

Vouw het bakpapier dicht tot een pakketje door het papier rond de randen strak in het rond dicht te vouwen zodat het zo luchtdicht mogelijk is.

Stoof de pakketjes ongeveer 8 minuten in een oven van 220 graden.

Wortelbouillon:

Wordt het helderst met verse zelf geperste wortelsap, maar wortelsap uit de natuurwinkel kan ook.

Was en pel de prei, ui, sjalot, wortel en venkel. Bak ze zachtjes in wat boter en blus daarna af met scheut witte wijn.Vis in bouillon opgediend

Voeg de wortelsap toe en laat wat inkoken, voeg nog twee keer wat toe.

Zeef het door een schone theedoek en breng op smaak met wat peper, zout en maanzaadolie.

Opdienen: schenk de wortelbouillon in een schaal en leg de gare visfilets erin.


Zie voor de andere recepten van chef-kok Chris Naylor:

> Recept saus van kropsla
> Recept aardappelrisotto

Zin in lekker eten?

Ontdek ons kookboek vol gezonde én lekkere recepten. Of je nu diabetes hebt of niet.

Ingrediënten

  • 400 g zonnevis (zeehaan)
  • enkele dunne schijfjes citroen
  • paar dunne schijfjes venkel
  • paar takjes tijm
  • peper en zout
  • 100 ml wortelsap
  • 50 g prei
  • 50 g ui
  • 50 g sjalot
  • 50 g wortel
  • 50 g venkel
  • chilivlokken
  • 50 ml witte wijn, droog
  • 2 eetlepels maanzaadolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 5,1 g
waarvan suikers 4,7 g
Vet 6,5 g
waarvan verzadigd 0,9 g
Eiwit 20,1 g
Vezels 2,1 g
Groente 80 g
Kcal 176
Zout 0,05 g

Ingestuurd door: Chef-kok Chris Naylor van Restaurant Vermeer