Aardappeltaart met tonijn

Bereiding

Schil de aardappelen en kook ze gaar in weinig water.

Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes. Snijd de ansjovisfilets in stukjes.

Warm de oven voor op 175 °C.

Pers de teentjes knoflook uit boven een kom.

Knip de gewassen bieslook er boven in stukjes.

Voeg de eieren en de melk toe en klop ze los. Voeg vervolgens de geraspte kaas toe en roer dit door het mengsel.

Giet de aardappelen af, stoom ze droog en stamp ze fijn.

Roer er het eimengsel en de vis door en maak het op smaak met peper.

Bestrijk een kleine ovenschaal met wat margarine en schep het mengsel er in. Strijk de bovenkant glad.

Bak de taart in het midden van de hete oven in ca. 40 minuten gaar en bruin. Snijd hem in punten.


Ingrediënten

  • 800 g aardappelen
  • 2 blikjes tonijn op water (naturel)
  • 1 blikje ansjovisfilets
  • 2 teentjes knoflook
  • 8 sprieten bieslook
  • 3 eieren
  • 70 ml halfvolle melk
  • 50 g geraspte kaas 48+
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 39,4 g
waarvan suikers 2,9 g
Vet 11,3 g
waarvan verzadigd 4,5 g
Eiwit 30,6 g
Vezels 3,7 g
Groente -
Kcal 390
Zout 2,35 g

Ingestuurd door: Voedingscentrum