Aardpeer groene koolschotel

Ingrediënten
- ½ groene kool
- 2 rode uien
- 300 g aardpeer
- 200 g rundergehakt
- 2 knoflookteentjes
- 50 g Parmezaanse kaas
- 1 eetlepel tamarisaus (of sojasaus)
- peper naar smaak
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 560 kcal
- Koolhydraten
- 36 g
- - waarvan suikers
- 11 g
- Vet
- 26 g
- - waarvan verzadigd
- 13 g
- Eiwit
- 37 g
- Vezels
- 12 g
- Groente
- 340 g
- Zout
- 1,3 g
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Snijd de groene kool klein. Was in een zeef onder de kraan en laat goed uitlekken. Pel en snipper de ui. Schil de aardpeer en snijd in kleine blokjes.
Verhit een droge wok of ruime koekenpan en bak het gehakt met de ui rul. Voeg de aardpeer en gesneden groene kool toe en roerbak 5-8 minuten mee op een middelhoog vuur.
Pel de knoflook en pers erboven uit. Breng op smaak met tamarisaus en peper. Strooi de Parmezaanse kaas erover en plaats 15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet de laatste minuut de ovengrillstand aan voor een krokante bovenkant.
Tip: Voor een krokant laagje kun je wat olie mengen met meel en de Parmezaanse kaas. Bedek de groenten hiermee voordat je de schaal in de oven schuift.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
