Amaretti koekjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius, bekleed een bakplaat met bakpapier. 

Mix de amandelen en de vloeibare zoetstof in een keukenmachine. Voeg het amandelaroma en het vanillearoma toe en maal het er kort doorheen. 

Voeg het hele ei toe en meng het er goed doorheen en meng het geheel glad. 

Leg telkens 1 theelepel deeg op de bakplaat tot het deeg op is. Druk de bolletjes een beetje plat. 

Bak de koekjes 20-25 min tot ze stevig en goudbruin zijn. Laat ze ca. 15 minuten afkoelen op de bakplaat. 

Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!

Ingrediënten

  • 250 g gemalen amandelen 
  • 5 druppels vloeibare zoetstof 
  • ½ theelepel vanillearoma 
  • 1 theelepel amandelaroma 
  • 1 ei 

Koolhydraten 1,5 g
waarvan suikers 0,4 g
Vet 5,5 g
waarvan verzadigd 0,3 g
Eiwit 2 g
Vezels 0,5 g
Groente -
Kcal 59
Zout 0,1 g

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!