Kwarkijsje met ananas en  kokos

Bereiding

< Schil de ananas, verwijder de kern en snijd het vruchtvlees in blokjes

Pureer de blokjes ananas met een staafmixer tot een gladde puree.

Meng de magere kwark met de ananaspuree. 

Verdeel de kokosrasp over de bodem van de ijsvormpjes.

Vul de vormpjes met de ananaskwark en zet minimaal 4 uur in de vriezer. 

Tip: Vervang de magere kwark door plantaardige yoghurt voor een veganistische en lactosevrije versie.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 200 g verse ananas
  • 250 g magere kwark
  • 1 eetlepel kokosrasp

Koolhydraten 5,7 g
waarvan suikers 5,3 g
Vet 0,9 g
waarvan verzadigd 0,8 g
Eiwit 3,8 g
Vezels 0,8 g
Groenten 0 g
Kcal 48
Zout 0,04 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!