Appeltaart havermout

Aantal personen
1 persoon
Kooktijd
10 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Havermoutpap met appel, kaneel en walnoten

Ingrediënten

  • ½ rode appel
  • 20 g walnoten
  • ½ theelepel kaneel
  • 250 ml amandelmelk ongezoet
  • 40 g havermout

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
326 kcal
Koolhydraten
25,7 g
- waarvan suikers
1,5 g
Vet
19 g
- waarvan verzadigd
1,9 g
Eiwit
9,3 g
Vezels
4,8 g
Zout
0,16 g

Bereiding

Was de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in blokjes. Hak de walnoten grof.

Bak de appelblokjes in een koekenpan totdat ze zacht zijn. Voeg de laatste minuut de kaneel en de walnoten toe.

Breng ondertussen de amandelmelk aan de kook, voeg de havermout toe en laat 2 minuten zachtjes koken.

Doe de havermout in een kommetje en schep de gebakken appel met walnoten er bovenop.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes