Appeltaart havermout

Ingrediënten
- ½ rode appel
- 20 g walnoten
- ½ theelepel kaneel
- 250 ml amandelmelk ongezoet
- 40 g havermout
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 326 kcal
- Koolhydraten
- 25,7 g
- - waarvan suikers
- 1,5 g
- Vet
- 19 g
- - waarvan verzadigd
- 1,9 g
- Eiwit
- 9,3 g
- Vezels
- 4,8 g
- Zout
- 0,16 g
Bereiding
Was de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in blokjes. Hak de walnoten grof.
Bak de appelblokjes in een koekenpan totdat ze zacht zijn. Voeg de laatste minuut de kaneel en de walnoten toe.
Breng ondertussen de amandelmelk aan de kook, voeg de havermout toe en laat 2 minuten zachtjes koken.
Doe de havermout in een kommetje en schep de gebakken appel met walnoten er bovenop.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
