Aubergine-soufflé

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Vet vervolgens per persoon een ovenschaaltje in voor de soufflé. Of gebruik één grote ovenschaal.

Breng water aan de kook voor de aubergine. Was de aubergine, snijd in kleine stukjes of plakjes en kook met de deksel op de pan in 10 minuten zacht en gaar. Giet vervolgens het water af en pureer de aubergine en geraspte kaas met een staafmixer tot een mousse. Pers de knoflook erbovenuit, meng erdoorheen en zet opzij.

Splits de eieren en klop de eidooiers door de lauwwarme aubergine mousse. Breng de saus op smaak met zout en peper. Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf (met een mixer) en spatel deze voorzichtig door de aubergine mousse. Schenk de mousse in de ovenschaaltjes en zet deze op de bakplaat.

Was de broccoli, snijd in roosjes en de stronk in dobbelsteentjes. Pel de ui en snijd in partjes. Verwijder het groene blad van de prei. Halveer de stengel en snijd in stukken van 5 cm. Was grondig onder de kraan en laat goed uitlekken. Besprenkel de groenten met olijfolie en breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.

Spreid de groenten uit op de bakplaat bij de soufflé en bak 15-20 minuten in de voorverwarmde oven (heb je een grote ovenschaal, dan duurt het iets langer). Als het goed is, rijst de soufflé heel mooi. Maak tijdens het bakken de oven niet open, want dan kan de soufflé inzakken.

Serveer de aubergine-soufflé met de geroosterde groenten ernaast.

Tip: Heb je nog soufflés over, dan zijn ze de volgende dag ook heerlijk voor bij de lunch.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 75 g geraspte kaas
  • 2 knoflookteentjes
  • 3 eieren
  • 1 broccoli
  • 1 rode ui
  • 1  prei
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Koolhydraten 14 g
waarvan suikers 12 g
Vet 35 g
waarvan verzadigd 12 g
Eiwit 28 g
Vezels 14 g
Groente 315 g
Kcal 514
Zout 1 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!