Aubergineburgers met groentefrietjes

Bereiding

Aubergineburgers

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Halveer de aubergine, prik er meerdere gaten in zodat de stoom kan ontsnappen. Zet 25 min in de oven.

Fruit ondertussen de ui, gember, peper en knoflook met een beetje olijfolie in de pan. Voeg na 5 min de champignon en paprika toe. Laat nog even meebakken en haal van het vuur af.

Haal het vlees van de aubergine met een vork eruit en voeg vervolgens alle ingrediënten samen tot een massa. Maak er vier mooie burgers van.

Bak de burgers in een pan. Vries 2 burgers in of gebruik als lunch voor de volgende dag.

*Je kunt deze burgers al een dag (of twee) van tevoren maken!

Groentefrietjes

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de courgette, wortels en paprika’s in reepjes, net als frietjes. Meng de reepjes met wat olijfolie, peper, zout en kruiden naar keuze. Leg ze op een bakplaat en bak +/- 25 minuten af tot de groenten gaar zijn.

Beleg het harde volkoren broodje met de aubergineburger en met wat plakjes komkommer.

Serveer de aubergineburger samen met de groentefrietjes.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • Voor de aubergineburgers:
  • 1 aubergine
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • ½ gele paprika in stukjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 50 g havermout of boekweitvlokken
  • 3 g gember fijngesneden
  • ½ Madame-jeanette peper
  • 6 olijven fijngesneden
  • 3 grote champignons fijn gesneden
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel gerookte paprika
  • Voor de groentefrietjes:
  • 1 courgette
  • 3 wortels
  • 2 paprika’s
  • Verder:
  • 2 harde volkoren broodjes
  • 1 komkommer

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 49,1 g
waarvan suikers 21,6 g
Vet 3,9 g
waarvan verzadigd 0,7 g
Eiwit 13,9 g
Vezels 13,8 g
Groente 600 g
Kcal 313
Zout 0,8 g

Ingestuurd door: Orkideh Bagheri

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Foto: Kim Brouwers / Specialist kennis en innovatie