Bietjessalade met perzik en gerookte kip

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
20 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 400 g rode bietjes (vers), in reepjes
  • 150 g veldsla
  • 125 g gerookte kipfilet
  • 3 verse perziken
  • 1 handje walnoten (25 g)
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel appelciderazijn
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
439 kcal
Koolhydraten
26,5 g
- waarvan suikers
25,5 g
Vet
21,5 g
- waarvan verzadigd
3,1 g
Eiwit
28,3 g
Vezels
9,9 g
Groente
275 g
Zout
0,5 g

Bereiding

Roer in een kommetje de mosterd met de appelciderazijn los. Schenk geleidelijk de olijfolie er bij. Maak op smaak met peper.

Snijd de gerookte kipfilet en de perziken in plakjes.

Leg de veldsla op een schaal, doe daar de bietjes, perziken, kipfilet bij, leg de walnoten bovenop en giet de dressing erover.

Als je in plaats van verse perziken, perziken uit blik neemt reken dan 4,6 g koolhydraten extra en 29 kcal.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes