Bloemkool-kokosrijst


-
Hoofdgerecht, Koolhydraatarm, Vegetarisch
-
Bereidingstijd: 35 minuten
-
Aantal personen: 2
Bereiding
Pel de ui en snijd klein. Pel de knoflook. Schrap de bospeen en snijd in staafjes of in plakjes.
Verwijder de bladeren van de bloemkool en maal de bloemkool fijn in je keukenmachine. Je krijgt dan hele kleine korreltjes die lijken op rijst (of rasp de bloemkool met een rasp, dit duurt dan uiteraard wat langer).
Verhit bakolie in een wok en roerbak de bospeen samen met de ui op een middelhoog vuur. Pers de knoflook erboven uit en blus af met sojasaus. Breng op smaak met chilivlokken.
Breng een pan met water en de kokosroom aan de kook. Kook de bloemkoolrijst in 3-5 minuten beetgaar (de bloemkool moet net onder water staan). Giet daarna het vocht af.
Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan lichtbruin. Strooi vervolgens over de bloemkool-kokosrijst. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de groenten over de borden en garneer met de cashewnoten. Serveer de bloemkool-kokosrijst ernaast.
Tip: Ook erg lekker met bosui, limoen en verse koriander.
Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten
Ook lekker: Bloemkool nasi