Frisse risotto van bloemkoolrijst

Ingrediënten
- 200 g courgette
- 1 eetlepel olijfolie
- 400 g bloemkoolrijst
- 100 g tuinerwten (diepvries)
- 200 ml groentebouillon minder zout
- 1 citroen
- peper naar smaak
- 20 g rucola
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 157 kcal
- Koolhydraten
- 13,3 g
- - waarvan suikers
- 3,9 g
- Vet
- 5,4 g
- - waarvan verzadigd
- 0,9 g
- Eiwit
- 8 g
- Vezels
- 9,7 g
- Groente
- 360 g
- Zout
- 0,16 g
Bereiding
Was de courgette en snijd in blokjes. Was de citroen en rasp de gele schil. Pers ½ citroen uit.
Verhit de olijfolie in een hapjes pan en voeg de bloemkoolrijst en tuinerwten toe. Bak 1 minuut op middelhoog vuur.
Voeg de courgette en groentebouillon toe.
Breng aan de kook en kook 2 á 3 minuten. Roer regelmatig.
Voeg het citroen- sap en rasp toe en breng op smaak met peper.
Verdeel de bloemkoolrisotto over de borden en serveer met wat rucola bovenop.
Tip: Om dit recept af te maken, voeg naar eigen smaak een stukje zalmfilet (uit de vriezer) toe of kies voor een vegetarische optie zoals wat ongezouten noten of (Parmezaanse) kaas.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
