Tabouleh van bloemkool

Bereiding

Giet de kikkererwten af en spoel ze in een vergiet onder de kraan af. Laat goed uitlekken en dep goed droog.

Verhit olie in een pan en bak de kikkererwten in 15 minuten knapperig. Breng eventueel op smaak met kruiden naar keuze.

Was de tomaten en komkommer, snijd ze doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd vervolgens het vruchtvlees in kleine blokjes. Bestrooi met komijnpoeder.

Pel en snipper de ui. Fruit de ui 2 minuten in een met olijfolie verhitte pan. Voeg vervolgens de bloemkoolrijst toe en bak even mee.

Maak ondertussen de dressing van olijfolie, citroensap en peper. Roer alles goed door elkaar.

Verhit een koekenpan zonder olie en bak het amandelschaafsel lichtbruin.

Meng de tomaat, komkommer met wat fijngesneden peterselie. Voeg daar ook de bloemkoolrijst en dressing aan toe.

Serveer met de geroosterde kikkererwten en amandelschaafsel.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 200 g kikkererwten
  • 2 romatomaten
  • 1 komkommer
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1 rode ui
  • 400 g bloemkoolrijst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • beetje peper
  • 25 g amandelschaafsel
  • 5 g verse peterselie

Koolhydraten 29 g
waarvan suikers 12 g
Vet 33 g
waarvan verzadigd 4 g
Eiwit 16 g
Vezels 13 g
Groente 340 g
Kcal 500
Zout 0,4 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!