Bloemkooltabouleh

Ingrediënten
- 200 g kikkererwten
- 2 romatomaten
- 1 komkommer
- 2 theelepels komijnpoeder
- 1 rode ui
- 400 g bloemkoolrijst
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels citroensap
- beetje peper
- 25 g amandelschaafsel
- 5 g verse peterselie
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 500 kcal
- Koolhydraten
- 29 g
- - waarvan suikers
- 12 g
- Vet
- 33 g
- - waarvan verzadigd
- 4 g
- Eiwit
- 16 g
- Vezels
- 13 g
- Groente
- 340 g
- Zout
- 0,4 g
Bereiding
Giet de kikkererwten af en spoel ze in een vergiet onder de kraan af. Laat goed uitlekken en dep goed droog.
Verhit olie in een pan en bak de kikkererwten in 15 minuten knapperig. Breng eventueel op smaak met kruiden naar keuze.
Was de tomaten en komkommer, snijd ze doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd vervolgens het vruchtvlees in kleine blokjes. Bestrooi met komijnpoeder.
Pel en snipper de ui. Fruit de ui 2 minuten in een met olijfolie verhitte pan. Voeg vervolgens de bloemkoolrijst toe en bak even mee.
Maak ondertussen de dressing van olijfolie, citroensap en peper. Roer alles goed door elkaar.
Verhit een koekenpan zonder olie en bak het amandelschaafsel lichtbruin.
Meng de tomaat, komkommer met wat fijngesneden peterselie. Voeg daar ook de bloemkoolrijst en dressing aan toe.
Serveer met de geroosterde kikkererwten en amandelschaafsel.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
