Boerenkool-pompoenstoof

Bereiding

Spoel de volkoren basmatirijst in een zeef goed af onder de kraan. Breng een pan met water aan de kook en kook de rijst in 12 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet de rijst afgedekt opzij.

Snijd de runderbraadworsten in stukjes. Verhit bakolie in een braadpan en bak hierin de stukjes goudbruin. Bak de pompoenblokjes enkele minuten mee. Doe de tomatenstukjes erbij en roer goed door.

Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 20 minuten afgedekt zachtjes stoven. Breng op smaak met zout, peper en chilivlokken.

Snijd de boerenkool van de nerven en snijd het blad klein. Spoel af onder de kraan, gebruik bijvoorbeeld een vergiet. Voeg de boerenkool toe aan de stoof en sudder nog 5 minuten mee.

Serveer de boerenkool-pompoenstoof met de volkoren basmatirijst ernaast.

Tip: Ook erg lekker met rozijntjes.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 130 g biologische volkoren basmatirijst
  • 2 biologische runderbraadworsten
  • 400 g biologische butternut pompoen, gesneden
  • 200 g biologische tomatenstukjes
  • 1 theelepel biologische chilivlokken
  • 200 g biologische boerenkool
  • 1 eetlepel bakolie
  • zout en peper naar smaak

Koolhydraten 61 g
waarvan suikers 5 g
Vet 28 g
waarvan verzadigd 9 g
Eiwitten 31 g
Vezels 10 g
Groente 400 g
Kcal 719
Zout 1,7 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.