Bereiding

Schil de knolselderij en snijd in kleine blokjes. Laat de witte bonen uitlekken. 

Breng water aan de kook en kook de knolselderij  10 minuten en de boerenkool 4 minuten. Giet vervolgens af. 

Verhit de vloeibare margarine in een koekenpan en bak ondertussen de rundertartaar gaar. Kruid met peper. 

Voeg de witte bonen toe aan de pan met boerenkool en knolselderij. 

Stamp de groenten met een pureestamper. Voeg peper, mosterd en  crème fraîche toe en meng. 

Serveer de stamppot met de rundertartaar.

Tip 1: Voor een lactosevrije versie kun je de  crème fraîche vervangen door crème fraîche op basis van haver. Liever veganistisch? Vervang dan ook de rundertartaar door bijvoorbeeld tempeh uit de oven. 

Tip 2: Geen boerenkool beschikbaar? Vervang dan de boerenkool door een andere bladgroente zoals spinazie of andijvie voor een zomerse variant. 

 

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 300 g knolselderij
  • 200 g witte bonen 
  • 300 g boerenkool (diepvries)
  • 1 eetlepel vloeibare margarine 
  • 2 stuks rundertartaar  
  • peper naar smaak 
  • 1 eetlepel mosterd 
  • 30 g crème fraîche

Koolhydraten 25 g
waarvan suikers 1,9 g
Vet 16,4 g
waarvan verzadigd 6,1 g
Eiwit 36,3 g
Vezels 21,8 g
Groenten 300 g
Kcal 436
Zout 1,16 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.