Broccolisoep

Bereiding

Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd klein. Was de broccoli en snijd in roosjes. Snijd de stronk in grove stukken.

Bereid de groentebouillon door het bouillontablet in het water op te lossen.

Verhit bakolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook een paar minuten. Voeg de bouillon en broccoli toe.

Dek af en laat enkele minuten zachtjes koken totdat de broccoli gaar is. Voeg de soja cuisine toe en pureer met een staafmixer tot een egale soep.

Spoel intussen de quinoa goed af in een zeef onder de kraan. Breng twee keer zoveel water aan de kook als de hoeveelheid quinoa en kook de quinoa 10 minuten op een laag vuur.

Giet daarna het overtollige water af en roer de quinoa door de soep.

Snijd de verse bieslook klein en roer door de soep. Bewaar wat bieslook om de soep mee te garneren.

Tip: Ook lekker om de soep te garneren met wat geraspte (vegan) kaas of amandelschaafsel.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 2 biologische uien 
  • 1 biologische knoflookteen
  • 1 biologische broccoli
  • ½ biologische groentebouillontablet (GV)
  • 200 ml biologische soja cuisine
  • 130 g biologische quinoa
  • 5 g biologische verse bieslook
  • 600 ml water
  • 1 eetlepel bakolie
  • zout en peper naar smaak

Koolhydraten 48 g
waarvan suikers 11 g
Vet 30 g
waarvan verzadigd 3 g
Eiwitten 20 g
Vezels 13 g
Groente 300 g
Kcal 568
Zout 1,4 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!