Broccoli­soep

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
25 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Broccolisoep

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 knoflookteen
  • 1 broccoli
  • ½ groentebouillontablet
  • 200 ml soja cuisine
  • 130 g quinoa
  • 5 g verse bieslook
  • 600 ml water
  • 1 eetlepel bakolie
  • peper naar smaak

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
568 kcal
Koolhydraten
48 g
- waarvan suikers
11 g
Vet
30 g
- waarvan verzadigd
3 g
Eiwit
20 g
Vezels
13 g
Groente
300 g
Zout
1,4 g

Bereiding

Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd klein. Was de broccoli en snijd in roosjes. Snijd de stronk in grove stukken.

Bereid de groentebouillon door het bouillontablet in het water op te lossen.

Verhit bakolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook een paar minuten. Voeg de bouillon en broccoli toe.

Dek af en laat enkele minuten zachtjes koken totdat de broccoli gaar is. Voeg de soja cuisine toe en pureer met een staafmixer tot een egale soep.

Spoel intussen de quinoa goed af in een zeef onder de kraan. Breng twee keer zoveel water aan de kook als de hoeveelheid quinoa en kook de quinoa 10 minuten op een laag vuur.

Giet daarna het overtollige water af en roer de quinoa door de soep.

Snijd de verse bieslook klein en roer door de soep. Bewaar wat bieslook om de soep mee te garneren.

Tip: Ook lekker om de soep te garneren met wat geraspte (vegan) kaas of amandelschaafsel.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes