Broodje hamburger met paprika­sticks

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 oc

Voor de hamburger:

Hak de knoflook in kleine stukjes.

Kruimel het beschuit tot kleine stukjes, meng dit samen met het gehakt, het halve ei en de helft van de knoflook.  

Voeg naar smaak peper en paprikapoeder toe. Kneed dit goed door elkaar. Maak er 2 hamburgers van.

Voor de opmaak:

Doe de volkoren bollen in de oven en volg hiervoor de instructies op de verpakking.

Snijd 4 plakjes van de tomaat en snijd de augurk in plakken.

Snijd de ui in ringen. Bak de ringen samen met de hamburgers en een kwart van de knoflook op in een pan met een ¾ eetlepel olijfolie.

Voor de paprikasticks:

Snijd de paprika in reepjes.

Bestrijk ze met de overgebleven olijfolie, knoflook en wat peper.

Doe deze in de voorverwarmde oven en bak 5 minuten.

De opbouw:

Snijd de bollen door midden en beleg deze met rucola, leg de hamburger erop. Hierop komen de plakjes tomaat, augurk en de uiringen. Daarbovenop leg je de bovenkant van de bol.

Steek er een satéprikker doorheen en doe de paprikasticks in een bakje. Nu zijn het broodje hamburger en de paprikasticks klaar om te serveren!

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 2 volkoren bollen om af te bakken
  • 10 g volkoren beschuit
  • 200 g mager rundergehakt
  • 20 g rucola
  • 4 plakjes tomaat
  • 2 kleine augurken
  • 25 g (gebakken) ui
  • 2 rode paprika’s
  • 0,5 ei
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • peper naar smaak
  • paprikapoeder naar smaak

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 29,5 g
waarvan suikers 8,2 g
Vet 27,8 g
waarvan verzadigd 7,3 g
Eiwit 39 g
Vezels 7,2 g
Groente 130 g
Kcal 537
Zout 1,26 g

Ingestuurd door: Madelin Pelgröm

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!