Bruchetta van stokbrood met tomaat

Bereiding

Verwarm de oven voor op 240°C. Halveer 1 knoflookteen. Pel en pers de andere knoflookteen uit boven een kom. Pel en snipper de ui fijn.

Snijd de tomaatjes in kleine stukjes. Snijd de basilicum in fijne reepjes. Voeg de tomaten, basilicum en ui bij de knoflook in de kom. Breng op smaak met witte balsamicoazijn, olijfolie, zout en peper.

Snijd het brood in schuine plakken en rooster ze in de oven goudbruin en krokant.

Wrijf de broodjes in met de gehalveerde knoflookteen. Schep de salade erop. Sprenkel er nog wat olijfolie over en serveer

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook
  • 1 kleine rode ui
  • 120 g gemengde kleine tomaatjes
  • handvol verse basilicumblaadjes
  • 2 eetlepels witte balsamicoazijn
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • zout, peper
  • een half volkorenstokbrood (125 gram)

Koolhydraten 16 g
waarvan suikers 4 g
Vet 3,5 g
waarvan verzadigd 0,5 g
Eiwit 4,2 g
Vezels 3,2 g
Groente 50 g
Kcal 121
Zout 0,37 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.