Bruchetta van stokbrood met tomaat

Bereiding

Verwarm de oven voor op 240°C. Halveer 1 knoflookteen. Pel en pers de andere knoflookteen uit boven een kom. Pel en snipper de ui fijn.

Snijd de tomaatjes in kleine stukjes. Snijd de basilicum in fijne reepjes. Voeg de tomaten, basilicum en ui bij de knoflook in de kom. Breng op smaak met witte balsamicoazijn, olijfolie, zout en peper.

Snijd het brood in schuine plakken en rooster ze in de oven goudbruin en krokant.

Wrijf de broodjes in met de gehalveerde knoflookteen. Schep de salade erop. Sprenkel er nog wat olijfolie over en serveer

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook
  • 1 kleine rode ui
  • 120 g gemengde kleine tomaatjes
  • handvol verse basilicumblaadjes
  • 2 eetlepels witte balsamicoazijn
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • zout, peper
  • een half volkorenstokbrood (125 gram)

Koolhydraten 16 g
waarvan suikers 4 g
Vet 3,5 g
waarvan verzadigd 0,5 g
Eiwit 4,2 g
Vezels 3,2 g
Groente 50 g
Kcal 121
Zout 0,37 g

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!