Bruchetta van stokbrood met tomaat

Ingrediënten
- 2 tenen knoflook
- 1 kleine rode ui
- 120 g gemengde kleine tomaatjes
- handvol verse basilicumblaadjes
- 2 eetlepels witte balsamicoazijn
- 1 eetlepel olijfolie extra vierge
- zout, peper
- een half volkorenstokbrood (125 gram)
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 121 kcal
- Koolhydraten
- 16 g
- - waarvan suikers
- 4 g
- Vet
- 3,5 g
- - waarvan verzadigd
- 0,5 g
- Eiwit
- 4,2 g
- Vezels
- 3,2 g
- Groente
- 50 g
- Zout
- 0,37 g
Bereiding
Verwarm de oven voor op 240°C. Halveer 1 knoflookteen. Pel en pers de andere knoflookteen uit boven een kom. Pel en snipper de ui fijn.
Snijd de tomaatjes in kleine stukjes. Snijd de basilicum in fijne reepjes. Voeg de tomaten, basilicum en ui bij de knoflook in de kom. Breng op smaak met witte balsamicoazijn, olijfolie, zout en peper.
Snijd het brood in schuine plakken en rooster ze in de oven goudbruin en krokant.
Wrijf de broodjes in met de gehalveerde knoflookteen. Schep de salade erop. Sprenkel er nog wat olijfolie over en serveer
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
