Champignon-notenragout

Bereiding

Veeg de champignons schoon en snijd in vieren. Breng een pan met het water en het groentebouillontablet aan de kook, voeg de chamoignons toe en kook 5 minuten.

Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Snijd de prei in de lengte doormidden en in stukken van circa 4 cm. Was de prei in een zeef onder de kraan.

Heb je een glutenallergie? Spoel de noten dan eerst af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Hak de hazelnoten vervolgens grof.

Verwarm bakolie in een pan met dikke bodem. Fruit de ui op een laag vuur 2 minuten en voeg al roerend met een houten lepel het meel en de kerriepoeder toe. Roer nog eens 3 minuten zodat het meel kan garen.

Schenk dan met kleine beetjes de bouillon van de champignons erbij en blijf goed roeren totdat je een mooie, gladde ragout krijgt. Voeg dan de champignons toe. Vind je de ragout te dik, voeg dan nog een beetje water toe. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met zout en peper.

Breng water aan de kook voor de volkoren basmatirijst. Spoel de rijst in een zeef af onder de kraan. Kook in 12 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet de pan afgedekt opzij.

Verhit bakolie in een koekenpan of grillpan en bak of gril de prei lichtbruin en gaar (5-10 minuten).

Serveer de volkoren basmatirijst met de champignon-notenragout en de gebakken prei ernaast.

Tip: Ook erg lekker met verse peterselie.

Probeer de menu's

Bestel een maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop en je korting wordt meteen verwerkt. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.

Bestel een maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop en je korting wordt meteen verwerkt. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.

Ingrediënten

  • 250 g biologische champignons
  • ½ biologische groentebouillontablet (GV)
  • 2 biologische uien
  • 2 biologische knoflookteentjes
  • 2 biologische preien
  • 130 g biologische volkoren basmatirijst
  • 25 g biologische hazelnoten
  • 300 ml water (voor champignonbouillon)
  • 2 eetlepels bakolie
  • 30 g meel
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • zout en peper naar smaak

Koolhydraten 72 g
waarvan suikers 12 g
Vet 28 g
waarvan verzadigd 3 g
Eiwit 15 g
Vezels 14 g
Groente 250 g
Kcal 633
Zout 1,2 g

Probeer de menu's

Bestel een maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop en je korting wordt meteen verwerkt. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.

Bestel een maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop en je korting wordt meteen verwerkt. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.