Chinese kool­stamppot met zeewier­balletjes

Bereiding

Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken.

Kook de aardappels gaar in de bouillon, giet af en stamp er een mooie puree van met 1 eetl olijfolie en een scheutje melk.

Snijd de chinese kool en paprika's in reepjes en de geitenkaas in blokjes.

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin.

Verwarm 1 eetlepel olie in een pan en bak de kool en paprika’s al omscheppend ca. 1 minuut.

Bak de zeewierballetjes goudbruin in 1 eetlepel olie.

Schep de groenten door de aardappelpuree, samen met de hazelnoten en de geitenkaas, warm goed door en serveer met de balletjes.

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!

Ingrediënten

  • 800g aardappels
  • 400 ml (groente) bouillon
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 50 g halfvolle melk
  • 1 Chinese kool (350 g)
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 50 g hazelnoten
  • 100 g (Hollandse) geitenkaas
  • 2 pakjes zeewierballetjes (Prolaterre) (300 gram)*
  • * = alleen verkrijgbaar bij Ekoplaza

Koolhydraten 46,8 g
waarvan suikers 4 g
Vet 28 g
waarvan verzadigd 5,5 g
Eiwit 19,8 g
Vezels 10 g
Kcal 570
Zout 2,8 g

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!