Chinese kool­stamppot met zeewier­balletjes

Bereiding

Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken.

Kook de aardappels gaar in de bouillon, giet af en stamp er een mooie puree van met 1 eetl olijfolie en een scheutje melk.

Snijd de chinese kool en paprika's in reepjes en de geitenkaas in blokjes.

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin.

Verwarm 1 eetlepel olie in een pan en bak de kool en paprika’s al omscheppend ca. 1 minuut.

Bak de zeewierballetjes goudbruin in 1 eetlepel olie.

Schep de groenten door de aardappelpuree, samen met de hazelnoten en de geitenkaas, warm goed door en serveer met de balletjes.

Schrijf je gratis in voor Appeltje-eitje!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Ingrediënten

  • 800g aardappels
  • 400 ml (groente) bouillon
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 50 g halfvolle melk
  • 1 Chinese kool (350 g)
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 50 g hazelnoten
  • 100 g (Hollandse) geitenkaas
  • 2 pakjes zeewierballetjes (Prolaterre) (300 gram)*
  • * = alleen verkrijgbaar bij Ekoplaza

Koolhydraten 46,8 g
waarvan suikers 4 g
Vet 28 g
waarvan verzadigd 5,5 g
Eiwit 19,8 g
Vezels 10 g
Kcal 570
Zout 2,8 g

Schrijf je gratis in voor Appeltje-eitje!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!