Chinese kool­stamppot met zeewier­balletjes
  • recipe icon Hoofdgerecht
  • time icon Bereidingstijd: 40 minuten
  • people icon Aantal personen: 4

Bereiding

Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken.

Kook de aardappels gaar in de bouillon, giet af en stamp er een mooie puree van met 1 eetl olijfolie en een scheutje melk.

Snijd de chinese kool en paprika's in reepjes en de geitenkaas in blokjes.

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin.

Verwarm 1 eetlepel olie in een pan en bak de kool en paprika’s al omscheppend ca. 1 minuut.

Bak de zeewierballetjes goudbruin in 1 eetlepel olie.

Schep de groenten door de aardappelpuree, samen met de hazelnoten en de geitenkaas, warm goed door en serveer met de balletjes.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 800g aardappels
  • 400 ml (groente) bouillon
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 50 g halfvolle melk
  • 1 Chinese kool (350 g)
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 50 g hazelnoten
  • 100 g (Hollandse) geitenkaas
  • 300 gram zeewierballetjes 

Koolhydraten 46,8 g
waarvan suikers 4 g
Vet 28 g
waarvan verzadigd 5,5 g
Eiwit 19,8 g
Vezels 10 g
Kcal 570
Zout 2,8 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.