Chocoladekoekjes

Bereiding

Pel de pistachenoten en hak ze klein. Haal de bakplaat uit de oven en leg er het bakpapier op. 

Verwarm de oven voor op 175 graden, of 160 graden bij een heteluchtoven. 

Scheid de eieren, vang het eiwit op in een vetvrije beslagkom. Het eigeel wordt niet gebruikt. 

Meng amandelmeel en gehakte pistachenootjes door elkaar. 

Klop de eiwitten met de vloeibare zoetstof met de mixer. Spatel het notenmengsel door het eiwit.

Schep of spuit 12 langwerpige hoopjes op een bakvel, maak de bovenkant een klein beetje plat. 

Bak de koekjes in ca. 20 minuten gaar in de oven. Laat minstens 10 minuten afkoelen op een rooster. 

Smelt de chocolade au bain-marie. Doop de koekjes aan één kant in de vloeibare chocolade. Laat ze opstijven op bakpapier. 

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 100 g pistachenoten 
  • bakpapier
  • 4 eieren 
  • 20 g amandelmeel 
  • 5 druppels vloeibare zoetstof
  • 200 g chocolade naar keuze

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 9,7 g
waarvan suikers 8,7 g
Vet 12,1 g
waarvan verzadigd 4,5 g
Eiwit 5,5 g
Vezels 1,4 g
Groente -
Kcal 172
Zout 0,24 g

Ingestuurd door: Arlyn Haveman

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!