Chocoladekoekjes

Bereiding

Pel de pistachenoten en hak ze klein. Haal de bakplaat uit de oven en leg er het bakpapier op. 

Verwarm de oven voor op 175 graden, of 160 graden bij een heteluchtoven. 

Scheid de eieren, vang het eiwit op in een vetvrije beslagkom. Het eigeel wordt niet gebruikt. 

Meng amandelmeel en gehakte pistachenootjes door elkaar. 

Klop de eiwitten met de vloeibare zoetstof met de mixer. Spatel het notenmengsel door het eiwit.

Schep of spuit 12 langwerpige hoopjes op een bakvel, maak de bovenkant een klein beetje plat. 

Bak de koekjes in ca. 20 minuten gaar in de oven. Laat minstens 10 minuten afkoelen op een rooster. 

Smelt de chocolade au bain-marie. Doop de koekjes aan één kant in de vloeibare chocolade. Laat ze opstijven op bakpapier. 

Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten

Bestel het Appeltje-eitje receptenboek!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!

Ingrediënten

  • 100 g pistachenoten 
  • bakpapier
  • 4 eieren 
  • 20 g amandelmeel 
  • 5 druppels vloeibare zoetstof
  • 200 g chocolade naar keuze

Koolhydraten 9,7 g
waarvan suikers 8,7 g
Vet 12,1 g
waarvan verzadigd 4,5 g
Eiwit 5,5 g
Vezels 1,4 g
Groente -
Kcal 172
Zout 0,24 g

Bestel het Appeltje-eitje receptenboek!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!