Chocolade­mousse

Bereiding

Smelt de chocolade samen met de koffie in de magnetron op 600 Watt of au bain-marie. 

Meng de kwark met de vloeibare zoetstof en de gesmolten chocolade. 

Spatel hieronder de opgeklopte eiwitten. 

Verdeel over vier wijnglazen. 

 

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 100 g extra dark chocolade 
  • 60 g magere kwark 
  • 2 eiwitten, opgeklopt 
  • 10 druppels vloeibare zoetstof
  • 3 eetlepels sterke koffie 

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 8,7 g
waarvan suikers 7,5 g
Vet 8 g
waarvan verzadigd 5 g
Eiwit 3,5 g
Vezels 2 g
Groente -
Kcal 128
Zout 0 g

Ingestuurd door: Linda Mieloo

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!