Warme chocolademelk met banaan en amandel

Ingrediënten
- ½ banaan
- 3 theelepels cacaopoeder
- 200 ml ongezoete amandelmelk
- snufje kaneel
- 1 theelepel amandelschaafsel
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 149 kcal
- Koolhydraten
- 16 g
- - waarvan suikers
- 10,3 g
- Vet
- 6 g
- - waarvan verzadigd
- 1,3 g
- Eiwit
- 3,8 g
- Vezels
- 5,2 g
- Groente
- 0 g
- Zout
- 0,14 g
Bereiding
Doe de banaan, cacaopoeder en amandelmelk bij elkaar in een blender en meng tot een egale massa. Of gebruik een staafmixer.
Giet het mengsel in een steelpannetje en verwarm op laag vuur.
Maak de chocolademelk af met wat kaneel en amandelschaafsel.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
