Warme chocolade­melk met banaan en amandel

Aantal personen
1 persoon
Kooktijd
10 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Warme chocolademelk met banaan en amandel

Ingrediënten

  • ½ banaan
  • 3 theelepels cacaopoeder
  • 200 ml ongezoete amandelmelk
  • snufje kaneel
  • 1 theelepel amandelschaafsel

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
149 kcal
Koolhydraten
16 g
- waarvan suikers
10,3 g
Vet
6 g
- waarvan verzadigd
1,3 g
Eiwit
3,8 g
Vezels
5,2 g
Groente
0 g
Zout
0,14 g

Bereiding

Doe de banaan, cacaopoeder en amandelmelk bij elkaar in een blender en meng tot een egale massa. Of gebruik een staafmixer.

Giet het mengsel in een steelpannetje en verwarm op laag vuur.

Maak de chocolademelk af met wat kaneel en amandelschaafsel.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes