Foto: Shutterstock

Bereiding

Snijd de courgette in dunne sliertjes met een aardappelschiller of spiralizer.

Snipper de ui en pers de knoflook of hak hem fijn. Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook.

Bak daarna de cherrytomaatjes een paar minuten mee.

Leg de courgetteslierten in de pan, doe er 4 eetlepels pesto bij en roerbak ca. 3 minuten. Giet wat vocht af.

Breng op smaak met peper en zout.

Voeg als laatste de feta toe.

 

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 4 courgettes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 4 eetlepels pesto
  • 200 g feta
  • 1/2 theelepel zout
  • snufje peper

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 16,6 g
waarvan suikers 15,5 g
Vet 25,6 g
waarvan verzadigd 8,7 g
Eiwit 16 g
Vezels 3,5 g
Groente 310 g
Kcal 367
Zout 2,3 g