Courgettepasta met pesto

Ingrediënten
- 4 courgettes
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 tomaten
- 200 g feta, light
- snufje peper
- ⅔ basilicumplant
- 2 teentjes knoflook
- 50 g Parmezaanse kaas
- 30 g pijnboompitten
- 4 eetlepels olijfolie
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 407 kcal
- Koolhydraten
- 16,8 g
- - waarvan suikers
- 15,5 g
- Vet
- 27,6 g
- - waarvan verzadigd
- 8,2 g
- Eiwit
- 21 g
- Vezels
- 3,3 g
- Groente
- 320 g
- Zout
- 0,45 g
Bereiding
Snijd de courgette in dunne sliertjes met een aardappelschiller of spiralizer.
Snipper de ui en pers de knoflook of hak hem fijn. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook.
Snijd ook de tomaat in blokjes en bak deze een paar minuten mee.
Maak ondertussen de verse pesto door eerst de pijnboompitten te roosteren in een droge pan. Wees voorzichtig en blijf de pan goed schudden om te voorkomen dat de pitten aanbranden. Laat even afkoelen.
Doe de basilicum, teentjes knoflook, Parmezaanse kaas, pijnboompitten en olijfolie bij elkaar en pureer met een staafmixer tot een gladde pesto.
Leg de courgetteslierten in de pan, doe er 4 eetlepels pesto bij en roerbak ca. 3 minuten. Giet wat vocht af.
Voeg als laatste de in blokjes gesneden feta toe.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
