Courgettepasta met pesto

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
30 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Type gerecht
Courgette pasta met pesto en tomaatjes, pijnboompitten en feta

Ingrediënten

  • 4 courgettes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 tomaten
  • 200 g feta, light
  • snufje peper
  • ⅔ basilicumplant
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 30 g pijnboompitten
  • 4 eetlepels olijfolie

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
407 kcal
Koolhydraten
16,8 g
- waarvan suikers
15,5 g
Vet
27,6 g
- waarvan verzadigd
8,2 g
Eiwit
21 g
Vezels
3,3 g
Groente
320 g
Zout
0,45 g

Bereiding

Snijd de courgette in dunne sliertjes met een aardappelschiller of spiralizer.

Snipper de ui en pers de knoflook of hak hem fijn. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook.

Snijd ook de tomaat in blokjes en bak deze een paar minuten mee.

Maak ondertussen de verse pesto door eerst de pijnboompitten te roosteren in een droge pan. Wees voorzichtig en blijf de pan goed schudden om te voorkomen dat de pitten aanbranden. Laat even afkoelen.

Doe de basilicum, teentjes knoflook, Parmezaanse kaas, pijnboompitten en olijfolie bij elkaar en pureer met een staafmixer tot een gladde pesto.

Leg de courgetteslierten in de pan, doe er 4 eetlepels pesto bij en roerbak ca. 3 minuten. Giet wat vocht af.

Voeg als laatste de in blokjes gesneden feta toe.

 

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes